Jdi na obsah Jdi na menu
 

1. Probuzení

Sparkling angel I believe
You were my savior in my time of need.
Blinded by faith I couldn't hear
All the whispers, the warnings so clear.
I see the angels,
I'll lead them to your door.
There's no escape now,
No mercy no more.
No remorse cause I still remember


Zahrady Edenu byly potřísněny krví.
Zůstala jen holá, spálená země bez života, na níž nic nerostlo. Květy Posvátné zahrady byli vytrhány a zničeny, a nikdo si na ně nevzpomněl. Od smrti boha k tomu nebyl jediný důvod.
Veškerá nevinnost, pokud někdy nějaká byla, zemřela spolu s krví, dopadající na dosud bělostná křídla Nebešťanů, byla znesvěcena a její pravá podstata s tímto hříchem vymizela, jakmile první z andělů padnul a jeho tělo bylo rozdrceno pod mohutnými koly válečných vozů.
Neboť na samém počátku Stvoření, tenkrát, kdy samotný Bůh odvrhl svou temnou stranu tak, aby se stal bezvýhradně Láskou, Světlem a Dobrem, vytvořil Jícen, Bezednou propast mimo prostor a čas, kam vše zlé, co z něj zbylo, uvěznil, předpověděl a svým nejbližším vyjevil konec světa, jenž měl nadejít, až člověk, nejmilovanější bytost jasnosti, se odvrátí od víry v sám sebe, v podstatu života a odmítne vše šlechetné, co je v něm. Protože právě v tu chvíli, si zaslouží smrt.
Andělé, fanatičtí ve své snaze vyslyšet veškerá přání toho, jehož milovali až za hranice chápání, pološílení zoufalstvím nad jeho ztrátou, se srdci překypujícími nenávistí ke všemu živému, co netrpělo tak, jako oni samotní, se obrátili proti svým bratrům, prosti sestrám, těm, kteří si na počátku všeho, kdy jim byla umožněna volba, zvolili temnotu.
Začala válka.
Pouze já zůstal zde, aby vědění, největší Tajemství mého světa zůstala zachována a nezahynula na bitevních polích potřísněných krví, plnou nářků a výkřiků těch, kteří by za svou nesmyslnou a krutou pravdu obětovali život a nyní, na počest svých ideálů, umírají.
Pouze já procházím dávno mrtvými zahradami a před očima mám vzpomínky na dobu, kdy rozkvétali pro potěchu Boha.
Jeho smrt však nebyla zbytečná. Odhalila veškerou ničivost obou druhů, uvedla zemi v Chaos přesně, jak Bůh předpověděl v den, kdy ohlašoval začátek Konce.
Truchlili jsme pro jeho smrt, tak, jako Hlubiňané pro zánik svého, jenž zemřel spolu s Bohem, neb on byl jeho součástí a oba byli tou samou bytostí, jenž se v Prvopočátku nazývala Stvořitelem.
Nebe již dávno nepřijímá duše do svých síní, je zničené, a Božské bytosti, Jehně, ohlašující Konec světa, se probouzí.
Až příliš dlouho jsme zavírali oči před pravdou a nyní budeme trpět. Ve své smířenosti s tím ničíme vše, co jsme kdy stvořili, necháváme umírat zvířata, jež bůh miloval, odmítáme jeho děti, které naplnil svou božskou láskou.
Stali jsme se tím, čím jsme se stali, a konečně pochopili podstatu stvoření i života a svůj vlastní úkol zde. Našli jsme to, po čem jsme toužili a zaplatili vším, co jsme měli. Svým domovem, svými životy, nadějí, kterou jsme nosili ve svých srdcích a láskou, jež jsme rozdávali po hrstech.

The smile when you tore me apart.
You took my heart,
Deceived me right from the start.
You showed me dreams,
I wished they'd turn into real.
You broke a promise and made me realize.
It was all just a lie.


Mé jméno je Kiril. Nijak zvláštní, nijak krásné, ale přesto mé. Nepamatuji si, odkud tohle vše vím, jen to cítím. Stejně jako anděla s černými křídly, jež mne stráží - děsivého, nebezpečného, ale mého. Jeho obrazy mám vyvěšeny po stěnách.
Jak jsem řekl, nejsem ničím zvláštní - až na vzpomínky, jež se mi odráží ve snech. Obyčejný středoškolský student.

Sparkling angel, I couldn't see
Your dark intentions, your feelings for me.
Fallen angel, tell me why?
What is the reason, the thorn in your eye?
I see the angels,
I'll lead them to your door
There's no escape now
No mercy no more
No remorse cause I still remember


Budu doufat, že ON vám o mně vyprávěl, o tom, co bylo dřív, neboť já bych to nedokázal. Snad proto, že mé vzpomínky jsou pro sny tak živé a on s nimi žil již celá tisíciletí. Žil? žije, nevím.
Myslím, že jeho život je jedno velké prokletí - snad právě z oněch útržků snů a smutné, depresivní tváře na papíře tak mohu soudit.

The smile when you tore me apart
You took my heart,
Deceived me right from the start.
You showed me dreams,
I wished they'd turn into real.
You broke a promise and made me realize.
It was all just a lie.
Could have been forever.
Now we have reached the end.

This world may have failed you,
It doesn't give you reason why.
You could have chosen a different path in life.


Já Vám budu vyprávět jiný příběh. Budu vyprávět, co se stalo pak. Cos e stalo, když jsem poprvé ucítil jeho dlaně kolem svého těla a možná.. možná odhalím i něco z vlastní minulosti.. nebo ze svého snu?
Avšak svíčka stále hoří - ještě neodešel! Jak dlouho tu dnes zůstane? Kolik svící budu muset zapálit, aby vystačili na veškerý jeho čas zde? Semnou?
Nevím. Snad jich bude mnoho.. již nedokáži spát bez jeho přítomnosti.

The smile when you tore me apart.
You took my heart,
Deceived me right from the start.
You showed me dreams,
I wished they'd turn into real.
You broke a promise and made me realize.
It was all just a lie.
Could have been forever.
Now we have reached the end.
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář