Jdi na obsah Jdi na menu
 

Být Malfoy

 Být Malfoy.
Vždy mi ta slova vštěpovali do hlavy: Být Malfoy. Avšak co to znamená? Co je to: chovat se jako Malfoy, dýchat jako Malfoy, chovat se jako Malfoy.
Malfoy… prokleté jméno, kterému dělám čest - přesně tak, jak mne učili. Pózy, na které si tělo časem již navyklo, monology, naučené nazpaměť ve stylu mého čistokrevného rodu. Nenávist hluboce v něm zakořeněná, pro jeho čistotu a neposkvrněnost - a také vražednou oddanost silám temnoty.
Učili mne být správným synem svého otce, být správným dědicem svého staletého odkazu a zajisté, být oddaným, trpělivým a ochotným sluhou Temného pána.
Toto znamenalo Být Malfoy - na očích veřejnosti, být úlisným hadem, nenápadně tahajícím za nitky v pozadí ku vlastnímu prospěchu. Být krutým, aristokraticky chladným, necitelným, jako ostrý ledový vítr, který mé tváře šlehá rok co rok, každou zimu… stříbrný vánek plný vloček - bílých, jako má pleť. Dědictví Malfoyů.
Pohrdání, nenávist, opovržení, šílenství - to vše skryté za ledově klidnou maskou tváře, důstojně pozvednutou na důkaz své nadřazenosti. Krutost, zpola ukrytou za clonou šedých očí, lemovaných hustými řasami.
Být Malfoy.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář